Reis en stages 2022 alleen voor particulieren

Het bestuur van Go for Africa heeft besloten om in 2022 geen reis en stages in Afrika te organiseren voor studenten.

De reis en stages van particulieren gaan wel door. Dit is nog onder voorbehoud en voor een deel afhankelijk van de regels van doorreizende landen en land van aankomst, maar we gaan er alles aan doen om de reis in februari 2022 door te laten gaan.   

Waarom niet voor studenten:

De studenten van MBO scholen mogen alleen op stage in landen buiten Europa indien het  land kleurcode geel heeft. (zie reisadviezen/ reizen/Nederlandwereldwijd/ Ministerie van buitenlandse zaken). Zolang COVID 19 niet geheel onder controle is (code geel) kunnen wij niet instaan voor de veiligheid van de studenten.

 Studenten die op eigen gelegenheid de reis naar Afrika maken vallen nooit onder onze verantwoordelijkheid, ze krijgen geen ondersteuning of begeleiding en mogen de naam Go for Africa op geen enkele manier gebruiken. 

Particulieren kunnen wel mee en tekenen een eigen verantwoordelijkheidsverklaring.

We doen er alles aan om voor de particulieren een mooie reis te organiseren en daarmee ook weer auto’s te doneren. Ook worden en nog zoveel mogelijk materialen en hulpgoederen op verschillende projecten geleverd, waarmee we toch weer een structurele bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling in Afrika.

Voor de studenten gaan Go for Africa vrijwilligers, bestuur en directeur werken aan de voorbereidingen en organisatie van reis 2023.

Be inspired. Stay safe. Stay connected.

Wij wensen jullie veel gezondheid, sterkte en positiviteit toe. 

Namens het bestuur van Go for Africa,

Wim Buijsen

Voorzitter