Ies Palies is ook weer thuis

Op 24 maart 2020 is ook Ies Palies, bestuurslid van Go for Africa terug uit Gambia in Nederland. Hieronder zijn verhaal over de terugreis.

Weer op het honk. Voor de zekerheid maar een tijdje op het honk blijven. Hoe lang? Ik weet het niet. Ik hoop dat ik niks in Afrika heb opgelopen. Wat me vanmorgen op viel is de ongelofelijke stilte. Heel af en toe een auto. Even een update van de terugreis : Franco, een medewerker van GoForAfrica en ik zouden samen maandagochtend naar het vliegveld gaan met € 500,-. Onderweg in de auto horen we dat alle vluchten tot nader order gecanceld zijn. Wanhoop en verdriet dus. Zo van: Heb je het voor de studenten goed geregeld, zit je zelf in de shit. Jose had het weekend nog een vlucht proberen te regelen via British Airways. Die rekenden voor een terugvlucht €3500. Dat is misbruik maken van de situatie. En dan zeg ik het nog heel netjes. Ik heb dat ook aan Henriette gemeld = de hon. consul van Gambia. Je maakt nieuwe vrienden. Zij gaat daar via BuZa iets aan doen.
Ok: verder met het reisverslag: Via een mail van dezelfde Henriette kwam er bericht dat er 60 stoeltjes te vergeven waren voor een vlucht naar Dusseldorf. Dat bleek later Frankfurt te worden .. Maar ok binnen is binnen..nietwaar. Bij een aantal lieve Duitse dames een papier ingevuld met paspoortgeg. etc. Niks betaald, en een boarding pass. In het vliegtuig hoorden we dat de Duitse crew geheel vrijwillig hier naar toe gekomen was om hun landgenoten te komen halen. En daar konden 60 Hollanders ook nog bij. En dat is heel ander gedrag dan BEA!!!. En dan staan daar in Frankfurt Jose en Lieke om ons op te halen. Thuis komen is raar. Alles is sinds ik weg was, zoo veranderd.
Nou 2 weken in quarantaine ?!
Kus/Bisous van mij