Guesthouse Diabatalo ontvangt studenten in Senegal

Mieke en Adgaly zorgen in Abene voor de opvang en begeleiding van Nederlandse studenten van Go for Africa. Lees hieronder hun enthousiaste verhaal van Mieke.

In 2023 gaan de Go for Africa studenten en begeleiders weer op avontuur om met de auto een grote reis door zeven verschillende landen te maken om in Gambia te eindigen. In ons Senegalese dorp aan zee gaan Adgaly en ik een aantal studenten begeleiden en verzorgen en aanspreekpunt zijn voor de periode die ze bij ons verblijven. Om vast een idee te geven bij wie de studenten in Abene verblijven stellen we ons even voor.

Ik was in 2007 tijdens een vakantie met reisgenote en inmiddels vriendin Elly Pothoven in Gambia. Tijdens een uitstapje in Abene, Senegal stond ik stil voor een prachtig terrein. Ik werd letterlijk aangetrokken door de prachtige bossage bamboe en riep ‘ hier valt nog veel te doen’ en liep naar binnen. We kregen een hartelijk welkom door de huisbewaarder van het terrein die ons uitnodigde voor de thee. Ik maakte een kort filmpje en enkele foto’s.

Eenmaal thuisgekomen van een heerlijke vakantie werd ik er door mijn vriendin op geattendeerd dat het terrein waar ik op slag verliefd op was geworden te koop stond. Kort daarna was ik de trotse eigenaresse, wat blijkbaar voorbestemd was. Vervolgens besloten er een guesthouse van te maken. De grote medicinale boom genaamd Dialo is vernoemd in de naam van het guesthouse: Diabatalo. Na tien jaar lang een half jaar werken in Nederland en de andere helft van het jaar gasten ontvangen in Guesthouse Diabatalo heb ik mijn huis en baan opgezegd. Mijn nieuwe levensstijl in Afrika is samen met mijn man Adgaly al jaren compleet. Ik voel me een bevoorrecht mens te leven in een land als Senegal waar de eenvoud, puurheid en ‘we hebben elkaar nog nodig’ voorop staan. Na zoveel jaren met telkens terugkerende gasten uit alle windstreken hopen we nog lang van alle uit de lucht vallende vruchten te mogen genieten!

Tot ziens in Abene, Senegal

Mieke en Adgaly