Nederlandse versie Engelse versie

Voorbereiding

In Nederland werken scholen aan het Go for Africa project: met een auto (een tweedehandsje) naar Senegal, Mauritanië of Gambia. Ergens een oud barrel zien op te trommelen, collega-leerlingen autotechniek lief aankijken, auto op je school zien te krijgen, je docent ervan overtuigen dat je in deze fase best al behoorlijk aan je competenties werkt, sponsoren zoeken.

Sponsors vinden
Bak een plan, vraag leerlingen pr en marketing, verzin een feest, scoor een wereldhit met de schoolband, organiseer een sportevenement of whatever, als het maar een hoge dosis fun heeft. Dit moet je niet alleen doen: vraag leerlingen van afdelingen toerisme, horeca, ICT, werktuigbouw je te helpen!

Barrel rijklaar maken
Heb je mazzel dan rijdt die auto al ruim voor de reis: jij blij, sponsoren blij, stickers erop en vergeet vooral niet om alles op foto en film vast te leggen en op je website te melden. Go for Africa zit ondertussen ook niet stil: we organiseren barreldagen, events, Last Campsites Before Dakar (= lekker crossen + goed BBQ’en + beetje pijn, want injecties), radio en televisie, en we houden de website Go for Africa bij. Aarzel niet om met vragen of ideeën het forum te gebruiken: misschien kun je samen met een ander ROC iets organiseren of onderdelen ruilen.

Indruk van de reis
Wil je alvast een indruk van de reis kijk dan bij Route. De teams die vorig jaar het avontuur zijn aangegaan (en het allemaal gehaald hebben) zijn (terecht) levenslang trots op zichzelf! Er is ze dan ook niet veel bespaard gebleven: sneeuwstormen, ijskoude nacht buiten slapen (want hotel gesloten), graven, Marokkaanse brokkenpiloten uit sneeuwbermen trekken, nog meer graven, beetje zwemmen (dat dan weer wel), wanstaltig hete nacht buiten slapen (want überhaupt geen hotel), en vooral veel zien onderweg, veel lachen, goeie muziek, en nog ’s een beetje graven.

Wie zijn wij?

Go For Africa Promo
Lees verder